Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Vidutinio dydžio dubenyje šluotele sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu mikseriu sumaišykite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmuškite į dubenį su sviestu kiaušinį, sudėkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite iki šviesos bei purios masės. Suberkite sumaišytus sausus ingredientus ir, išmaišius, įmaišykite šokolado gabaliukus, spanguoles bei pekano riešutus. Toliau vieną nuo kito suformuokite ant kepimo skardos apvalius sausainius ir kepkite apie 13-15 min. Iškepus leiskite atvėsti ir patiekite. Man gaunasi apie 30 sausainių, bet, jei Jūs darysi mažesnius, gausis daugiau. Skanaus.
Autorius: Ilona
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės pekanų riešutų (skrudinti, kapoti)
0.5 stiklinės spanguolių (džiovintos)
1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
1 vienetas kiaušinių (dideli)
2 stiklinės kvietinių miltų
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 stiklinės sviesto (+ 2 šaukštai)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
200 gramų baltojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Vidutinio dydžio dubenyje šluotele sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu mikseriu sumaišykite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmuškite į dubenį su sviestu kiaušinį, sudėkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite iki šviesos bei purios masės. Suberkite sumaišytus sausus ingredientus ir, išmaišius, įmaišykite šokolado gabaliukus, spanguoles bei pekano riešutus. Toliau vieną nuo kito suformuokite ant kepimo skardos apvalius sausainius ir kepkite apie 13-15 min. Iškepus leiskite atvėsti ir patiekite. Man gaunasi apie 30 sausainių, bet, jei Jūs darysi mažesnius, gausis daugiau. Skanaus.