Miltus sumaišyti su druska ir cukrumi, sudėti minkštą sviestą ir grietinę. Išminkyti tešlą. Iškočioti tešlą 1 mm storio, supjaustyti stačiakampiais 5x10 cm. Riešutus ir vaisius sumalti, sumaišyti su cukraus pudra. Dėti įdarą ant tešlos stačiakampių, susukti. Kepti sausainius 170 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Atvėsinti. Šokoladą ištirpinti ir jame mirkyti sausainių galus. Palaukti, kol šokoladas išdžius ir tada valgyti. Skanaus!
Autorius: Živilė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės abrikosų (džiovinti)
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 valgomasis šaukštas cukraus
0.5 stiklinės slyvų (džiovintos)
1.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek juodojo šokolado
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
200 gramų grietinės
0.5 stiklinės razinų
1 stiklinė riešutų
15 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su druska ir cukrumi, sudėti minkštą sviestą ir grietinę. Išminkyti tešlą. Iškočioti tešlą 1 mm storio, supjaustyti stačiakampiais 5x10 cm. Riešutus ir vaisius sumalti, sumaišyti su cukraus pudra. Dėti įdarą ant tešlos stačiakampių, susukti. Kepti sausainius 170 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Atvėsinti. Šokoladą ištirpinti ir jame mirkyti sausainių galus. Palaukti, kol šokoladas išdžius ir tada valgyti. Skanaus!