• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 100 gramų pomidorų pastos
  • 50 gramų svogūnų
  • 1 valgomasis šaukštas svogūnų (laiškai, smulkinti)
  • 10 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek acto
  • 80 gramų aliejaus (ar riebalai)
  • 600 gramų mesos (kiauliena, jautiena ar aviena)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuo mėsos nupjaustomos plėvelės ir ji supjaustoma į 30 gabalėlių, kurie išmušami mediniu kūjeliu (kad pasidarytų apvalūs). Smulkiai supjaustomas svogūnas. Paruošti mėsos gabalėliai sudedami į dubenį, pabarstomi svogūnais, pipirais, druska, palaistomi citrinos sultimis, baltuoju vynu ar actu. Dubenį uždengus, palaikoma 3—4 val.
    Paruošiami 4 mediniai 15 cm ilgio pagaliukai. Ant kiekvieno pagaliuko veriama po 6—8 mėsos gabalėlius (be svogūnų), pabarstytus miltais. Kepama keptuvėje karštuose riebaluose ar aliejuje ant pagaliukų taip, kad mėsos paviršius gražiai paruduotų, o vidus liktų rausvas arba šašlykinėje arba griliuje. Tuoj pat šašlykai dedami į karštus pusdubenius. Puošiama pomidorų griežinėliais ir stambiai pjaustytais svogūnų laiškais. Atskirai paduodamos bulvytės fri, ankštinės pupelės ar žalių daržovių salotos.

Autorius: Judita

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 100 gramų pomidorų pastos
  • 50 gramų svogūnų
  • 1 valgomasis šaukštas svogūnų (laiškai, smulkinti)
  • 10 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek acto
  • 80 gramų aliejaus (ar riebalai)
  • 600 gramų mesos (kiauliena, jautiena ar aviena)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuo mėsos nupjaustomos plėvelės ir ji supjaustoma į 30 gabalėlių, kurie išmušami mediniu kūjeliu (kad pasidarytų apvalūs). Smulkiai supjaustomas svogūnas. Paruošti mėsos gabalėliai sudedami į dubenį, pabarstomi svogūnais, pipirais, druska, palaistomi citrinos sultimis, baltuoju vynu ar actu. Dubenį uždengus, palaikoma 3—4 val.
    Paruošiami 4 mediniai 15 cm ilgio pagaliukai. Ant kiekvieno pagaliuko veriama po 6—8 mėsos gabalėlius (be svogūnų), pabarstytus miltais. Kepama keptuvėje karštuose riebaluose ar aliejuje ant pagaliukų taip, kad mėsos paviršius gražiai paruduotų, o vidus liktų rausvas arba šašlykinėje arba griliuje. Tuoj pat šašlykai dedami į karštus pusdubenius. Puošiama pomidorų griežinėliais ir stambiai pjaustytais svogūnų laiškais. Atskirai paduodamos bulvytės fri, ankštinės pupelės ar žalių daržovių salotos.

Autorius: Judita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų