Įdarui: 200 g faršo, kiaulienos, neriebaus 200 g raugintų su morkom kopūstų 2 šaukstai pomidorų padažo prieskonių ir pipirų aliejaus kepimui
Iš vandens, miltų ir aliejaus padarome lietinių blynų tešlą. Iškepame labai plonus blynus. Raugintus kopūstus su morkom ir pomidorų padažu patušinam. Faršą pakepinam, sudedam tušintus kopūstus, įberiam prieskonių, druskos ir išmaišome. Ant lietinio dedame šaukštą įdaro, galus užlenkiam ir visą blyną susukam į volelį. Dedame kepti į gerai įkaitintą aliejų, kol gražiai pagels. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų bent busę lietinių. Geriausia būtų dėti į gruzdintuvę.
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 200 g faršo, kiaulienos, neriebaus 200 g raugintų su morkom kopūstų 2 šaukstai pomidorų padažo prieskonių ir pipirų aliejaus kepimui
Iš vandens, miltų ir aliejaus padarome lietinių blynų tešlą. Iškepame labai plonus blynus. Raugintus kopūstus su morkom ir pomidorų padažu patušinam. Faršą pakepinam, sudedam tušintus kopūstus, įberiam prieskonių, druskos ir išmaišome. Ant lietinio dedame šaukštą įdaro, galus užlenkiam ir visą blyną susukam į volelį. Dedame kepti į gerai įkaitintą aliejų, kol gražiai pagels. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų bent busę lietinių. Geriausia būtų dėti į gruzdintuvę.