Šaltalankių vaisiai perrenkami, nuplaunami, užpilami nedideliu kiekiu vandens (1kg uogų 250ml vandens), dedame citrinos rūgšties ir paviriname ant silpnos ugnies, kol suminkštėja (apie 10min). Sultis išspaudžiame sulčiaspaude, jei lieka tirščių, reiktų perkošti per sietelį. Gautos sultys supilamos į indą, dedame cukrų (1l sulčių 0,5 kg cukraus) , ir dar kartą užvirinamos. Užvirinus tuoj pat išpilstome į švarius sausus stiklainius. Sultis naudojant skiesti pagal skonį (~1:10).
Autorius: RM
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 kilogramas šaltalankių
šiek tiek vandens
1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šaltalankių vaisiai perrenkami, nuplaunami, užpilami nedideliu kiekiu vandens (1kg uogų 250ml vandens), dedame citrinos rūgšties ir paviriname ant silpnos ugnies, kol suminkštėja (apie 10min). Sultis išspaudžiame sulčiaspaude, jei lieka tirščių, reiktų perkošti per sietelį. Gautos sultys supilamos į indą, dedame cukrų (1l sulčių 0,5 kg cukraus) , ir dar kartą užvirinamos. Užvirinus tuoj pat išpilstome į švarius sausus stiklainius. Sultis naudojant skiesti pagal skonį (~1:10).