INGREDIENTAI:
- 6 gramai cukraus
- 3 gramai juodųjų pipirų (grūsti)
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek muskato (riešutas)
- 3 kilogramai kiaulės prandinės
- 90 gramų druskos
- 2 gramai kvapiųjų pipirų (grūsti)
- šiek tiek kadagio uogų (trintas)
- 2 gramai salietros
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Atvėsintą sprandinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Sprandinę iš karto įtrinkite puse druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Sprandinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virvute. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Sprandinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.
REKLAMA