INGREDIENTAI:
- 6 gramai cukraus
- 3 gramai juodųjų pipirų (grusti)
- šiek tiek kalendrų
- 3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek mairūnų
- šiek tiek muskato (trinto)
- 3 kilogramai kiaulės nugarinės
- 90 gramų druskos
- 1.5 gramo kvapiųjų pipirų (grūsti)
- šiek tiek kadagio uogų
- 2 gramai salietros
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Atvėsintą nugarinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Nugarinę iš karto įtrinkite puse reikalingo mėsai įsūdyti druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Nugarinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virve. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Nugarinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.
REKLAMA