Tikrai labai skanūs ir be galo paprastai pagaminami blyneliai. To tikrojo vasaros skonio, kuris užburia savo paprastumu ir tuo pačiu puikumu.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 250 gramų saliero šaknies (virta)
- 250 gramų bulvių (virtos)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
- 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- 1.5 valgomojo šaukšto malti džiūvėsėliai
- 0.5 valgomojo šaukšto bulvių krakmolas
- 0.5 arbatinio šaukštelio petražolių (smulkintos)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Salierą nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Taip pat nuplaukite bulves su lupenomis ir išvirkite. Palikite daržoves atvėsti.
- Vieną kiaušinį išvirkite kietai. Palikite atvėsti.
- Kai atvės išvirti salierai ir bulvės, nulupkite ir sumalkite mėsmale.
- Kiaušinį nulupkite ir supjaustykite.
- Svogūną susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
- Maltas daržoves sumaišykite, sudėkite pakepintą svogūną, smulkintą kietai virtą kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles, miltus, krakmolą, supilkite kiaušinio trynį.
- Atskirai išplakite kiaušinio baltymą. Sudėkite į daržovių masę. Viską gerai išmaišykite.
- Iš gautos masės rankomis formuokite nedidelius paplotėlius - blynelius.
- Blynelius apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
REKLAMA