Nuskustas bulves išvirti pasūdytame vandenyje ir nusunkti. Pakepinti susmulkintus svogūnus ir česnaką keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Pridėti kario prieskonių ir kepti apie 1 minutę. Tuomet sudėti supjaustytas apvirtas bulves, sutrintus pomidorus, žirnelius, smulkintą kalendrą, supilti sultinį ir rudąjį cukrų. Patroškinti ant vidutinės ugnies apie 30 min. Prieš patiekiant pridėti grietinės ir gerai išmaišyti. Skanaus.
Autorius: Tamara
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių (saldžiosios)
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis)
5 česnakų
1 sauja kalendrų
280 gramų pomidorų pastos (trinti)
2 vienetai svogūnų
1 stiklinė žirnių (nuto (kitaip avinžirniai))
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 stiklinė grietinės
850 mililitrų sultinio (daržovių)
3 arbatiniai šaukšteliai kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskustas bulves išvirti pasūdytame vandenyje ir nusunkti. Pakepinti susmulkintus svogūnus ir česnaką keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Pridėti kario prieskonių ir kepti apie 1 minutę. Tuomet sudėti supjaustytas apvirtas bulves, sutrintus pomidorus, žirnelius, smulkintą kalendrą, supilti sultinį ir rudąjį cukrų. Patroškinti ant vidutinės ugnies apie 30 min. Prieš patiekiant pridėti grietinės ir gerai išmaišyti. Skanaus.