Dubenyje sumaišome garstyčių padažą, cukrų, sultis ir garstyčių sėklas, viską gerai išsukame, kad ištirptų cukrus. Tuomet palengva pilame aliejų ir plakame, kad viskas gerai susimaišytų. Galiausiai sudedame kaparėlius, gausiai įberiame pipirų (jei nemėgstate aštriai dėkite pipirų mažai), išmaišome ir supylę padažą į dubenėlį papuošiame baziliko lapeliu. Šį atšaldytą padažą labai mėgstu prie rūkytos žuvies. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
1 vienetas bazilikų (lapelis)
1.5 valgomojo šaukšto cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis garstyčių (sėklos)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
3 valgomieji šaukštai kaparėlių
4 valgomieji šaukštai garstyčių padažo
1 valgomasis šaukštas sulčių (citrinų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje sumaišome garstyčių padažą, cukrų, sultis ir garstyčių sėklas, viską gerai išsukame, kad ištirptų cukrus. Tuomet palengva pilame aliejų ir plakame, kad viskas gerai susimaišytų. Galiausiai sudedame kaparėlius, gausiai įberiame pipirų (jei nemėgstate aštriai dėkite pipirų mažai), išmaišome ir supylę padažą į dubenėlį papuošiame baziliko lapeliu. Šį atšaldytą padažą labai mėgstu prie rūkytos žuvies. Skanaus.