Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno - patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas labai skanus ir puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Laiko jam pagaminti irgi daug neužtruksite. Jei nesinori, kad jaustųsi pomidorų padažas, galima dėti tik 1 šaukštą.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 450 gramų kiaulienos
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 skiltelės česnakų (smulkintas)
- Varškės kremui:
- 0.5 stiklinės krakmolo
- Kepimui:
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- Padažui:
- 4 valgomieji šaukštai obuolių acto
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
- 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti mėsą kubeliais. Sumaišyti su aliejumi ir druska. Marinuoti 15 min.
- Sumaišyti dubenėlyje padažui skirtus ingredientus ir atidėti.
- Apvolioti mėsą kiaušinyje, po to krakmole.
- Ir kepti aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Pridėti smulkintus česnakus ir supilti padažą. Kepti, kol sutirštės. Patiekti su ryžiais.
REKLAMA