Kiaušinius išsukti su 1 stikline cukraus, jogurtu ir sviestu. Manų kruopas užpilti pienu ir palikt 20 min.., kad pabrinktų. Tada sudėti į kiaušinių, jogurto bei sviesto masę manų kruopas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišyti. Tešlą sudėti į kepimo indą, pabarstyti migdolais ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Sirupui suberti į puodą 3 stiklines cukraus, supilti 1 stiklinę vandens, 0,5 stiklinės apelsino sulčių, įberti žiupsnelį cinamono, maltų gvazdikėlių ir virti šiek tiek pamaišant ant nedidelės ugnies apie 10 min., kol spalva taps karamelinė. Išvirus atvėsinti. Iškepusį ir atvėsusį saldutį supjaustyti ir užpilti pasigamintu sirupu. Geriausia laikyti šaldytuve. Nepaprastai skanu su ledais! Skanaus!
Autorius: Anna
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono (maltas)
4 stiklinės cukraus
šiek tiek gvazdikėlių (malti)
šiek tiek migdolų
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
100 gramų jogurto
0.5 stiklinės apelsinų sulčių
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė vandens
1 stiklinė sviesto (tirpintas)
20 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išsukti su 1 stikline cukraus, jogurtu ir sviestu. Manų kruopas užpilti pienu ir palikt 20 min.., kad pabrinktų. Tada sudėti į kiaušinių, jogurto bei sviesto masę manų kruopas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišyti. Tešlą sudėti į kepimo indą, pabarstyti migdolais ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Sirupui suberti į puodą 3 stiklines cukraus, supilti 1 stiklinę vandens, 0,5 stiklinės apelsino sulčių, įberti žiupsnelį cinamono, maltų gvazdikėlių ir virti šiek tiek pamaišant ant nedidelės ugnies apie 10 min., kol spalva taps karamelinė. Išvirus atvėsinti. Iškepusį ir atvėsusį saldutį supjaustyti ir užpilti pasigamintu sirupu. Geriausia laikyti šaldytuve. Nepaprastai skanu su ledais! Skanaus!