Kiaušinius išplakti su cukrumi, sviestu, druska. Įpilti pieno, miltų, vandens ir gerai išmaišyti. Keptuvę įkaitinti, patepti sviestu, pilti lietinių tešlą tik tiek, kad padengtų keptuvės dugną. Kai viena lietinio pusė apskrus ir įgaus sodrią auksinę spalvą, lietinį apversti, iškepti kitą pusę, išimti iš keptuvės ant didelės lėkštės. Kartoti, kol nebeliks tešlos.
Maskarpone sūrį išplakti su cukrumi. Galima įpilti šiek tiek vanilės. Blynus ištepti maskarpone sūriu įdėti mėgstamų vaisių ir uogų gabaliukų ir blyną susukti. Palaikykite šaldytuve, lengviau pjaustysis. Skanus užkandis:)
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 vienetai kiaušinių
230 mililitrų kvietinių miltų
230 mililitrų pieno
60 mililitrų vandens
šiek tiek druskos (1 žiupsnelis)
40 gramų sviesto (ištirpintas)
500 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sviestu, druska. Įpilti pieno, miltų, vandens ir gerai išmaišyti. Keptuvę įkaitinti, patepti sviestu, pilti lietinių tešlą tik tiek, kad padengtų keptuvės dugną. Kai viena lietinio pusė apskrus ir įgaus sodrią auksinę spalvą, lietinį apversti, iškepti kitą pusę, išimti iš keptuvės ant didelės lėkštės. Kartoti, kol nebeliks tešlos.
Maskarpone sūrį išplakti su cukrumi. Galima įpilti šiek tiek vanilės. Blynus ištepti maskarpone sūriu įdėti mėgstamų vaisių ir uogų gabaliukų ir blyną susukti. Palaikykite šaldytuve, lengviau pjaustysis. Skanus užkandis:)