• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek sezamo sėklų (sėklos, galima naudoti ir kokosų drožles)
  • šiek tiek slyvų (džiovintos, įdarui)
  • 1 vienetas kiaušinių (trinys)
  • 2 vienetai sausainių (pakeliais)
  • 175 gramai sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sausainius sumalame mėsmale, sviestą ištirpdome ant mažos ugnies (tik kad ne užvirtų), į sutrupintus sausainius supilame atsaldytą sviestą, grietinę, kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišome kol pasidarys vientisa tešlos masė. Toliai darome viską kaip cepelinams. Į tešlą įdedame įdarą ir padarome rutuliukus, juos išvoliojame sezamo sėklose arba kokoso drožlėse arba susmulkintuose riešutuose ir įdedame į šaldytuvą apie 1 val.. Papuošti galima metų lapeliu.

Autorius: karina

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek sezamo sėklų (sėklos, galima naudoti ir kokosų drožles)
  • šiek tiek slyvų (džiovintos, įdarui)
  • 1 vienetas kiaušinių (trinys)
  • 2 vienetai sausainių (pakeliais)
  • 175 gramai sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sausainius sumalame mėsmale, sviestą ištirpdome ant mažos ugnies (tik kad ne užvirtų), į sutrupintus sausainius supilame atsaldytą sviestą, grietinę, kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišome kol pasidarys vientisa tešlos masė. Toliai darome viską kaip cepelinams. Į tešlą įdedame įdarą ir padarome rutuliukus, juos išvoliojame sezamo sėklose arba kokoso drožlėse arba susmulkintuose riešutuose ir įdedame į šaldytuvą apie 1 val.. Papuošti galima metų lapeliu.

Autorius: karina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų