šiek tiek sezamo sėklų (sėklos, galima naudoti ir kokosų drožles)
šiek tiek slyvų (džiovintos, įdarui)
1 vienetas kiaušinių (trinys)
2 vienetai sausainių (pakeliais)
175 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sumalame mėsmale, sviestą ištirpdome ant mažos ugnies (tik kad ne užvirtų), į sutrupintus sausainius supilame atsaldytą sviestą, grietinę, kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišome kol pasidarys vientisa tešlos masė. Toliai darome viską kaip cepelinams. Į tešlą įdedame įdarą ir padarome rutuliukus, juos išvoliojame sezamo sėklose arba kokoso drožlėse arba susmulkintuose riešutuose ir įdedame į šaldytuvą apie 1 val.. Papuošti galima metų lapeliu.
Autorius: karina
INGREDIENTAI:
šiek tiek sezamo sėklų (sėklos, galima naudoti ir kokosų drožles)
šiek tiek slyvų (džiovintos, įdarui)
1 vienetas kiaušinių (trinys)
2 vienetai sausainių (pakeliais)
175 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sumalame mėsmale, sviestą ištirpdome ant mažos ugnies (tik kad ne užvirtų), į sutrupintus sausainius supilame atsaldytą sviestą, grietinę, kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišome kol pasidarys vientisa tešlos masė. Toliai darome viską kaip cepelinams. Į tešlą įdedame įdarą ir padarome rutuliukus, juos išvoliojame sezamo sėklose arba kokoso drožlėse arba susmulkintuose riešutuose ir įdedame į šaldytuvą apie 1 val.. Papuošti galima metų lapeliu.