INGREDIENTAI:
- 150 gramų cukraus pudros
- 100 gramų cukraus
- 150 gramų ryžių
- šiek tiek vanilės
- šiek tiek taukų (riebalų)
- 3 vienetai kiaušinių (baltymai)
- šiek tiek džiūvesėlių
- 1.5 stiklinės pieno
- 400 gramų braškių
- šiek tiek druskos
- 50 gramų razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuplauti šiltu vandeniu ryžiai suberiami į verdantį vandenį ir verdami 3 min. Tada nusunkiami, sumaišomi su išmirkytomis razinomis, vanile, druska, užpilami verdančiu pienu ir apie 20 min. pavirinama ant mažos ugnies. Vėliau sukrečiama į išteptą riebalais, pabarstytą džiūvėsėliais keptuvą, viršus pabarstomas smulkiu cukrumi, apdėliojamas supjaustytomis (per pusę) braškėmis ir užpilamas su cukraus pudra išplaktais baltymais. Kepama orkaitėje.
REKLAMA