Ryžius išvirkite sultinyje ir šiek tiek nupylę sultinio bei įdėję sviesto palikite ryžius išbrinkti. Į išbrinkusius ryžius sutarkuokite parmezano sūrį, įdėkite druskos. Į atskirą dubenį sutarkuokite fermentinį sūrį. Iš ryžių masės formuokite storus blynelius, tuomet aplipinkite juos tarkuotu fermentiniu sūriu, pavoliokite su bazilikais sumaišytuose džiūvėsėliuose ir tuomet pamirkykite išplaktame kiaušinyje. Kepkite įkaitusioje keptuvėje su aliejumi, kol blyneliai gražiai pagels. Skanaus.
Autorius: Gintarė
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (maltas)
2 stiklinės ryžių
2 vienetai kiaušinių
2 saujos džiūvesėlių (malti)
100 gramų pieno
50 gramų parmezano sūrio
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
4 stiklinės sultinio (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius išvirkite sultinyje ir šiek tiek nupylę sultinio bei įdėję sviesto palikite ryžius išbrinkti. Į išbrinkusius ryžius sutarkuokite parmezano sūrį, įdėkite druskos. Į atskirą dubenį sutarkuokite fermentinį sūrį. Iš ryžių masės formuokite storus blynelius, tuomet aplipinkite juos tarkuotu fermentiniu sūriu, pavoliokite su bazilikais sumaišytuose džiūvėsėliuose ir tuomet pamirkykite išplaktame kiaušinyje. Kepkite įkaitusioje keptuvėje su aliejumi, kol blyneliai gražiai pagels. Skanaus.