Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. sviesto. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti karts iš karto.
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperaturos ar dar mažiau) sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išėmti seklites, tada sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Gaunasi 6 -7 blynai.
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1 vienetas obuolių
125 gramai ryžių
2 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek pieno
šiek tiek vandens
1.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. sviesto. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti karts iš karto.
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperaturos ar dar mažiau) sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išėmti seklites, tada sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Gaunasi 6 -7 blynai.