Ryžius išvirkite sultinyje ir palikite išbrinkti. Iš 2 kiaušinių, sviesto, šiek tiek druskos ir su kepimo milteliais sumaišytų miltų pasigaminkite tešlą. Virtus ryžius sumaišykite su nusunktu tunu, 2 kiaušiniais, susmulkintais svogūnais, išspaustu česnaku, tarkuotu parmezano sūriu bei prieskoniais. Dviem trečdaliais pasigamintos tešlos išklokite aliejumi išteptos kepimo formos dugną ir kraštus. Į tešla išklotą kepimo formą sudėkite ryžių bei tuno įdarą ir apkepo viršų užklokite likusia tešla. Kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Angelė
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
250 mililitrų ryžių
1 vienetas svogūnų
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
350 gramų tunų (konservuotas)
60 gramų parmezano sūrio
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
60 gramų sviesto
0.5 litro sultinio (vištienos)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius išvirkite sultinyje ir palikite išbrinkti. Iš 2 kiaušinių, sviesto, šiek tiek druskos ir su kepimo milteliais sumaišytų miltų pasigaminkite tešlą. Virtus ryžius sumaišykite su nusunktu tunu, 2 kiaušiniais, susmulkintais svogūnais, išspaustu česnaku, tarkuotu parmezano sūriu bei prieskoniais. Dviem trečdaliais pasigamintos tešlos išklokite aliejumi išteptos kepimo formos dugną ir kraštus. Į tešla išklotą kepimo formą sudėkite ryžių bei tuno įdarą ir apkepo viršų užklokite likusia tešla. Kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.