Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min. Tada nušluostome ir kepame keptuvėje - galima ir sausai, visai be aliejaus. Atvėsiname. Avinžirnius geriausiai užmerkti iš vakaro, tada išvirti. Salotoms pomidorą pjaustome nedideliais gabalėliais, papriką - šiaudeliais, alyvuoges - pusiau. Viską sumaišome dubenyje. Padažui skirtus produktus sumaišome ir užpilame ant salotų.
Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min. Tada nušluostome ir kepame keptuvėje - galima ir sausai, visai be aliejaus. Atvėsiname. Avinžirnius geriausiai užmerkti iš vakaro, tada išvirti. Salotoms pomidorą pjaustome nedideliais gabalėliais, papriką - šiaudeliais, alyvuoges - pusiau. Viską sumaišome dubenyje. Padažui skirtus produktus sumaišome ir užpilame ant salotų.