Grybus gerai išplauti ir išvalyti, nupjauti kotelius. Užpilti vandeniu ir mirkyti 3 paras, keičiant vandenį 2 kartus per dieną. Išmirkytus grybus sudėti į puodą sluoksniuojant su prieskoniais. Uždengti grybus medvilniniu rankšluosčiu, ant viršaus padėti lėkštę ir uždėti kokį svarmenį. Su laiku grybų masė turi sumažėti 3 kartus. Laikyti grybus vėsioje patalpoje 25 dienas.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
20 gramų česnakų
20 gramų krapų
10 vienetų krienų (šaknis)
5 vienetai laurų lapų
200 gramų druskos
20 vienetų kvapiųjų pipirų
5 kilogramai grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus gerai išplauti ir išvalyti, nupjauti kotelius. Užpilti vandeniu ir mirkyti 3 paras, keičiant vandenį 2 kartus per dieną. Išmirkytus grybus sudėti į puodą sluoksniuojant su prieskoniais. Uždengti grybus medvilniniu rankšluosčiu, ant viršaus padėti lėkštę ir uždėti kokį svarmenį. Su laiku grybų masė turi sumažėti 3 kartus. Laikyti grybus vėsioje patalpoje 25 dienas.