Karpį išvalome, bet neskutame žvynų, ištriname druska (negailime),po valandos druską nuplauname, įtriname pipirais ir česnaku (gausiai).
Palaikome dar valandą ir galime rūkyti.
Mes rūkome metalinėje statinaitėje, į ją pridedame juodų serbentų, kadagio šakelių, vyšnių lapų, kriaušių, obelų šakelių. Dedame statinaitę ant plytų, uždengiame šlapiu lininiu rankšluosčiu ir kuriame ugnį po statinaite. Rūkome apie 40 minučių nestipriai kūrenant.
Autorius: Gita
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek karpių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karpį išvalome, bet neskutame žvynų, ištriname druska (negailime),po valandos druską nuplauname, įtriname pipirais ir česnaku (gausiai).
Palaikome dar valandą ir galime rūkyti.
Mes rūkome metalinėje statinaitėje, į ją pridedame juodų serbentų, kadagio šakelių, vyšnių lapų, kriaušių, obelų šakelių. Dedame statinaitę ant plytų, uždengiame šlapiu lininiu rankšluosčiu ir kuriame ugnį po statinaite. Rūkome apie 40 minučių nestipriai kūrenant.