Kvapas, skonis, spalvos - tikrai primena atėjusį rudenį. Man labai patinka gaminti šį patiekalą, nes jam nereikia begalės produktų, užtenka vos kelių pagrindinių, kurie dažniausiai pas visus būna namuose.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 700 gramų vištiena
- 500 mililitrų vandens
- 375 gramai ryžių
- 2 vienetai morkų
- 2 vienetai svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 3 skiltelės česnakų
- 1 saujelė prieskonių (vištienos, druską, pipirai, saldžiosios paprikos milteliai)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną nuplauname, supjaustome kubeliais, pagardiname mėgstamais prieskoniais ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame, kol gražiais apskrunda.
- Ryžius nuplauname ir dedame virti. Verdame apie 5 min. (nereikia pervirti, turi būti dar kieti, nes troškinantis dar suminkštės).
- Per tą laiką, kol kepa vištiena, supjaustome svogūną bei sutarkuojame morkas ir dedame kartu kepti su vištiena. Kai iškepa dedame vištieną į puodą, pilame vandens, kad apsemtų ją ir troškiname 15-20 min.
- Nulupame česnaką ir dedame kartu į puodą troškintis. Po 15-20 min, pilame išvirtus ryžius. Iškarto nemaišome.
- Kai jau pradeda kunkuliuoti, pamaišome, jei reikia įpilame daugiau vandens, dedame mėgstamą pomidorų padažą ir troškiname 30-40 min. Ragaujame. Skanaus. :)
REKLAMA