• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kvapas, skonis, spalvos - tikrai primena atėjusį rudenį. Man labai patinka gaminti šį patiekalą, nes jam nereikia begalės produktų, užtenka vos kelių pagrindinių, kurie dažniausiai pas visus būna namuose.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 700 gramų vištiena
  • 500 mililitrų vandens
  • 375 gramai ryžių
  • 2 vienetai morkų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 3 skiltelės česnakų
  • 1 saujelė prieskonių (vištienos, druską, pipirai, saldžiosios paprikos milteliai)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištieną nuplauname, supjaustome kubeliais, pagardiname mėgstamais prieskoniais ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame, kol gražiais apskrunda.
  2. Ryžius nuplauname ir dedame virti. Verdame apie 5 min. (nereikia pervirti, turi būti dar kieti, nes troškinantis dar suminkštės).
  3. Per tą laiką, kol kepa vištiena, supjaustome svogūną bei sutarkuojame morkas ir dedame kartu kepti su vištiena. Kai iškepa dedame vištieną į puodą, pilame vandens, kad apsemtų ją ir troškiname 15-20 min.
  4. Nulupame česnaką ir dedame kartu į puodą troškintis. Po 15-20 min, pilame išvirtus ryžius. Iškarto nemaišome.
  5. Kai jau pradeda kunkuliuoti, pamaišome, jei reikia įpilame daugiau vandens, dedame mėgstamą pomidorų padažą ir troškiname 30-40 min. Ragaujame. Skanaus. :)

Autorius: Eisvina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų