Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Puode užviriname šlakelį vandens su šaukštu cukraus, suberiame obuolių skilteles ir kelias minutes patroškiname. Likusį cukrų ištriname su sviestu, sudedame kiaušinių trynius, maltus migdolus, miltus, tarkuotą citrinos žievelę ir supilame citrinos sultis. Viską gerai išmaišome, supilame standžiai išplaktus baltymus ir obuolių masę. Riebalais patepame kepimo formą, sukrečiame masę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, 45 min. Patiekiame su jogurtu ir plakta grietinėle. Skanaus!
Autorius: Rimantė
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
100 gramų cukraus
125 gramai migdolų (malti)
500 gramų obuolių
2 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Puode užviriname šlakelį vandens su šaukštu cukraus, suberiame obuolių skilteles ir kelias minutes patroškiname. Likusį cukrų ištriname su sviestu, sudedame kiaušinių trynius, maltus migdolus, miltus, tarkuotą citrinos žievelę ir supilame citrinos sultis. Viską gerai išmaišome, supilame standžiai išplaktus baltymus ir obuolių masę. Riebalais patepame kepimo formą, sukrečiame masę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, 45 min. Patiekiame su jogurtu ir plakta grietinėle. Skanaus!