Pirmiausia dubenyje sumaišykite 125 g cukraus, sviestą, 1 kiaušinį ir miltus. Gauta tešla išklokite kepimo formos dugną bei kraštus. Rikota sūrį sumaišykite su 250 g cukraus, vanilės ekstraktu, 6 kiaušinių tryniais ir citrinos žievele. Sūrio masę sudėkite į kepimo formą ant tešlos ir kepkite apie 45 min. 170 laipsnių temperatūroje. Patiekite šaltą ir apibarstytą cukraus pudra. Skanaus!
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
375 gramai cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
1 vienetas kiaušinių
6 vienetai kiaušinių (tryniai)
250 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto
600 gramų rikotos
šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia dubenyje sumaišykite 125 g cukraus, sviestą, 1 kiaušinį ir miltus. Gauta tešla išklokite kepimo formos dugną bei kraštus. Rikota sūrį sumaišykite su 250 g cukraus, vanilės ekstraktu, 6 kiaušinių tryniais ir citrinos žievele. Sūrio masę sudėkite į kepimo formą ant tešlos ir kepkite apie 45 min. 170 laipsnių temperatūroje. Patiekite šaltą ir apibarstytą cukraus pudra. Skanaus!