Ištriname iki purumo 3 kiaušinių trynius, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų bei pieną, pamažu suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, viską gerai išmaišome iki vientisos masės ir pabaigoje sudedame iki stangrumo išplaktus 3 kiaušinių baltymus. Paruoštą tešlą sudedame į riebalais išteptą tortinę ir kepame vidutinio 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Išplakame grietinėlę ir sumaišome su kapotais riešutais bei 6 šaukštais cukraus. Atvėsusį kepinį perpjauname į tris sluoksnius, pertepame įdaru ir gerai juos suglaudžiame vieną su kitu. Glajų cukraus pudrą gerai sumaišome su vandeniu ir gauta mase apipilame torto viršų. Paruoštą tortą 2 min. dedame į orkaitę, kad glajus apdžiūtų. Tortui papuošti skirtus riešutus pavilgome glajuje apdėliojame jais tortą ir apdžioviname. Skanaus.
Autorius: Vida
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
12 valgomųjų šaukštų cukraus
200 gramų lazdyno reišutų (kapoti)
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno
3 valgomieji šaukštai vandens
0.5 litro grietinėlės (saldi)
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištriname iki purumo 3 kiaušinių trynius, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų bei pieną, pamažu suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, viską gerai išmaišome iki vientisos masės ir pabaigoje sudedame iki stangrumo išplaktus 3 kiaušinių baltymus. Paruoštą tešlą sudedame į riebalais išteptą tortinę ir kepame vidutinio 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Išplakame grietinėlę ir sumaišome su kapotais riešutais bei 6 šaukštais cukraus. Atvėsusį kepinį perpjauname į tris sluoksnius, pertepame įdaru ir gerai juos suglaudžiame vieną su kitu. Glajų cukraus pudrą gerai sumaišome su vandeniu ir gauta mase apipilame torto viršų. Paruoštą tortą 2 min. dedame į orkaitę, kad glajus apdžiūtų. Tortui papuošti skirtus riešutus pavilgome glajuje apdėliojame jais tortą ir apdžioviname. Skanaus.