Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti vanilinį cukrų. Maišant sudėti kiaušinius ir suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išminkyti. Paruoštą tešlą suvolioti 1 cm storumo ir 15 cm ilgio voleliais, jo abu galus sulenkus įspausti per vidurį volelio. Riestes aptepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti ruduoju cukrumi. Riestes sudėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje (pagal Celsijų) apie 20 min., kol jos gražiai parusvės.
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
šiek tiek cukraus (rudasis, pabarstymui)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti vanilinį cukrų. Maišant sudėti kiaušinius ir suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išminkyti. Paruoštą tešlą suvolioti 1 cm storumo ir 15 cm ilgio voleliais, jo abu galus sulenkus įspausti per vidurį volelio. Riestes aptepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti ruduoju cukrumi. Riestes sudėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje (pagal Celsijų) apie 20 min., kol jos gražiai parusvės.