INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 7 vienetai laurų lapų
- 5 kilogramai pomidorų pastos
- 50 gramų garstyčių
- 5 litrai vandens
- 0.5 stiklinės druskos
- 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Naudosime ne visai prinokusius, kietus pomidorus. Juos gerai nuplauname ir sudedame į puodą, perdedant juodųjų serbentų lapais. Dugną taip pat išklojame juodųjų serbentų lapais.
Sūrymas paruošiamas taip: 5 l vandens naudosime 1 stiklinę cukraus, pusę stiklinės druskos, 7 lauro lapai, pusę arbatinio šaukštelio kvapiųjų ir karčiųjų pipirų grūdelių.
Viską viriname, ataušiname ir įberiame pakelį (50 g) sausų garstyčių, pamaišome ir leidžiame nusistovėti. Kai sūrymas pasidaro skaidrus, gelsvokas, galima juo užpilti pomidorus. Viršų uždengiame švariu audiniu ir prislegiame.
REKLAMA