INGREDIENTAI:
- šiek tiek česnakų
- šiek tiek juodųjų serbentų (lapai)
- šiek tiek krapų
- šiek tiek petražolių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek grybų (įvairūs, be kotų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Rauginti galima visų rūšių grybus, bet tik jaunus ir be kotų. Nuvalyti ir nuplauti grybai kepurėlių apačia į viršų sluoksniuojami eilutėmis, tarp kurių pridedama juodųjų serbentų lapų, krapų, česnako, petražolės ir pabarstoma druska. Indas pridengiamas dvigubos marlės atkarpėle ir, uždėjus medinį dangtelį, grybai paslegiami. Maistui vartojami po 1-2 mėnesių. Kaip ir sūdytus grybus, laikyti vėsioje patalpoje. Grybai turi būti apsemti skysčio.
REKLAMA