REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Burokėlius švariai nuplauti, nulupti ir supjaustyti kvadratėliais. Svogūnus pjaustyti smulkiai. pjaustyti kvadratėliais. Viską talpinti į puodą, apipilti obuolių sultimis, kad apsemtų, berti garstyčių grūdelius, tarkuoti imbiero ir troškinti ant lėtos ugnies apie 1 val. uždengus dangtį.
- Po virimo berti apie didelę stiklinę cukraus ir, lėtai maišant, virti nukėlus dangtį apie 30 min. Burokėliai sutirštėja, darosi panašu į burokėlių "uogienę". Dėti į stiklainius.
- Valgyti su paskrudinta balta duona, uždėjus atvėsusio pagardo, sūrio, užsigeriant skania arbata; su mėsos patiekalais, gal tiktų su paukštiena. Galima ir su šalta mėsa.
REKLAMA