• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 8 vienetai burokėlių (raudonieji)
  • 6 vienetai obuolių
  • 400 gramų svogūnų
  • 500 mililitrų sulčių ((obuolių))
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 3 centimetrai imbierų (tarkuota šaknis (gabaliukas))
  • 1 stiklinė cukraus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 8 vienetai burokėlių (raudonieji)
  • 6 vienetai obuolių
  • 400 gramų svogūnų
  • 500 mililitrų sulčių ((obuolių))
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 3 centimetrai imbierų (tarkuota šaknis (gabaliukas))
  • 1 stiklinė cukraus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Burokėlius švariai nuplauti, nulupti ir supjaustyti kvadratėliais. Svogūnus pjaustyti smulkiai. pjaustyti kvadratėliais. Viską talpinti į puodą, apipilti obuolių sultimis, kad apsemtų, berti garstyčių grūdelius, tarkuoti imbiero ir troškinti ant lėtos ugnies apie 1 val. uždengus dangtį.
  2. Po virimo berti apie didelę stiklinę cukraus ir, lėtai maišant, virti nukėlus dangtį apie 30 min. Burokėliai sutirštėja, darosi panašu į burokėlių "uogienę". Dėti į stiklainius.
  3. Valgyti su paskrudinta balta duona, uždėjus atvėsusio pagardo, sūrio, užsigeriant skania arbata; su mėsos patiekalais, gal tiktų su paukštiena. Galima ir su šalta mėsa.

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų