Avieną apkepinti aliejuje ir svieste. Pakepintą avieną sudėti į puodą troškinimui. Supilti vandenį, pomidorų padažą, kubelį mėsos sultinio, prieskonius ir svogūnus, supjaustytus skiltelėmis. Troškinti ant silpnos ugnies 1-1,5 val. Datules supjaustyti ir sumesti į troškinį, patroškinti dar 15 min. Vėliau sudėti pakepintus migdolus, šviežią kalendrą, petražoles. Patiekti su ryžiais.
Autorius: Vika
INGREDIENTAI:
200 gramų datulių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis kmynų
šiek tiek migdolų
3 vienetai svogūnų
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
200 mililitrų vandens
2/5 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 sultinio (kubelis, mėsos)
1 kilogramas avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avieną apkepinti aliejuje ir svieste. Pakepintą avieną sudėti į puodą troškinimui. Supilti vandenį, pomidorų padažą, kubelį mėsos sultinio, prieskonius ir svogūnus, supjaustytus skiltelėmis. Troškinti ant silpnos ugnies 1-1,5 val. Datules supjaustyti ir sumesti į troškinį, patroškinti dar 15 min. Vėliau sudėti pakepintus migdolus, šviežią kalendrą, petražoles. Patiekti su ryžiais.