Į miltus sudėti pjaustytą gabalėliais sviestą ir gerai ištrinti. Įmušti tris kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą, sudėti grietinę, cukrų ir druską. Išminkyti tešlą. Pusvalandžiui tešlą įdėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius. Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalinti į 30 vienodo dydžio gabalėlių. Iš kiekvieno iškočioti ploną blynelį (nereikia miltų barstyti!) ant jo dėti obuolio skiltelę, užberti cukraus, cinamono (jei obuoliai labai saldūs, galima cukraus ir nedėti), ir užlankstyti kraštus (kaip vokelį).
Paruoštus pyragėlius sudėti ant skardos (neteptos riebalais, nebarstytos miltais), aptepti likusiu kiaušinio trynio plakiniu ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Skanaus!
P.S. įdarui tinka ne tik obuoliai, skanu su nektarinais, bananais ir t.t., o ta pati tešla ideali kibinams, jei nedėsite cukraus.
Autorius: Indrė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus
10 vienetų obuolių
4 vienetai kiaušinių
1 kilogramas kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
450 gramų sviesto
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išeina 30 pyragėlių.
Į miltus sudėti pjaustytą gabalėliais sviestą ir gerai ištrinti. Įmušti tris kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą, sudėti grietinę, cukrų ir druską. Išminkyti tešlą. Pusvalandžiui tešlą įdėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius. Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalinti į 30 vienodo dydžio gabalėlių. Iš kiekvieno iškočioti ploną blynelį (nereikia miltų barstyti!) ant jo dėti obuolio skiltelę, užberti cukraus, cinamono (jei obuoliai labai saldūs, galima cukraus ir nedėti), ir užlankstyti kraštus (kaip vokelį).
Paruoštus pyragėlius sudėti ant skardos (neteptos riebalais, nebarstytos miltais), aptepti likusiu kiaušinio trynio plakiniu ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Skanaus!
P.S. įdarui tinka ne tik obuoliai, skanu su nektarinais, bananais ir t.t., o ta pati tešla ideali kibinams, jei nedėsite cukraus.