• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 skiltelės česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas svogūnų
  • šiek tiek aliejaus
  • 400 gramų grybų (sūdyti)
  • 500 gramų tešlos ((mielinė))

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 3 skiltelės česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas svogūnų
  • šiek tiek aliejaus
  • 400 gramų grybų (sūdyti)
  • 500 gramų tešlos ((mielinė))

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Grybus nuvarvinti (jei labai sūrūs, perplauti ar permirkyti) ir sumalti. Svogūną bei česnakus nulupti ir susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus su česnakais, kai šie bus skaidrūs, krėsti grybus ir maišant pakepinti dar kelias minutes. Troškinį gardinti pipirais ir ataušinti. Tešlą iškočioti kuo ploniau. Nuo karšto palikti penkių centimetrų pločio juostą ir kas 10 cm dėti po šaukštą įdaro. Išdėliotą eilę užkloti laisvu tešlos lakšto kraštu. Jei neturite įrankio koldūnams daryti, galima spausti stikline: daryti pusrutulius, tik žiūrėti, kad nenusipjautų sulenktas tešlos kraštas. Kraštus labai gerai užspausti sausomis rankomis ir užlankstyti virvele. Virti karštame aliejuje arba kepti orkaitėje. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų