PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Grybus nuvarvinti (jei labai sūrūs, perplauti ar permirkyti) ir sumalti. Svogūną bei česnakus nulupti ir susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus su česnakais, kai šie bus skaidrūs, krėsti grybus ir maišant pakepinti dar kelias minutes. Troškinį gardinti pipirais ir ataušinti. Tešlą iškočioti kuo ploniau. Nuo karšto palikti penkių centimetrų pločio juostą ir kas 10 cm dėti po šaukštą įdaro. Išdėliotą eilę užkloti laisvu tešlos lakšto kraštu. Jei neturite įrankio koldūnams daryti, galima spausti stikline: daryti pusrutulius, tik žiūrėti, kad nenusipjautų sulenktas tešlos kraštas. Kraštus labai gerai užspausti sausomis rankomis ir užlankstyti virvele. Virti karštame aliejuje arba kepti orkaitėje. Skanaus!