Kiaušinius išplakiau (mikseriu) su cukrumi, sviestu, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišiau su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais. Į plakinį palaipsniui subėriau miltus ir supyliau pieną. Gerai išmaišiau tešlą. Į tešlą įmaišiau gerai nuplautas vynuoges. Tešlą sukrėčiau į kepimo skardą ir kepiau 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min. Skanaus!
Autorius: Gitana
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas citrinų (sultys)
270 gramų cukraus
600 gramų vyniuogių (tamšios ir šviesios)
4 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
110 mililitrų alyvuogių aliejaus
150 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
180 gramų sviesto
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakiau (mikseriu) su cukrumi, sviestu, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišiau su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais. Į plakinį palaipsniui subėriau miltus ir supyliau pieną. Gerai išmaišiau tešlą. Į tešlą įmaišiau gerai nuplautas vynuoges. Tešlą sukrėčiau į kepimo skardą ir kepiau 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min. Skanaus!