Ruduo – obuolių metas, tad obuolių pyragais pakvimpa dažnuose namuose. Viename žurnaliukyje radau receptuką, kuris pasirodė turėtų būt skanus (dabar jau pakanka paskaityti sudėtį ir kaip gaminasi ir galima suprasti ar skanu ir verta bandyti). Šis ne tik obuolių, bet ir su varške.
Obuolių įdarui papildomai reiks: 300 g tarkuotų obuolių; 3 šaukštelių cukraus; 1 šaukštelio cinamono; Nuo savęs dar siūlau pridėti maltos kalendos trečdalį šaukštelio, kuri labai tinka obuolių pyragams.
Paruoškite tešlą iš aukščiau nurodytų sudėtinių dalių: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pasidaro puri, vientisa masė(elektriniu plakikliu plakite apie 8 minutes).
Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sviestą sutrakuokite. Į kiaušinių plakinį dėkite sviestą, miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Masė turi būti minkšta, bet nelipti prie pirštų. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
Vieną dėkite į šaldytuvą, o kita išklokite skardą ir subadykite šakute. Kepkite apie 15 min. 180laipsnių orkaitėje(kol apkepa, bet neiškepa).
Obuolių įdaras: nulupkite obuolius, sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
Varškės įdaras: varškę permalkite ir ištrinkite su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.
Ištraukite apkepusį pirmąjį pyrago sluoksnį iš orkaitės, ant viršaus paskleiskite obuolių įdarą. Ant jo dėkite varškės įdarą.
Kadangi pirmasis sluoksnis kepdamas iškyla, neišsigąskite, kad netilps į skardą, nes sudėjus įdarus, jis kiek susmenga. Pyrago viršų reikia užkloti likusia tešla.
Galite daryti taip: padaryti rutuliuką, jį suploti ir dėti ant viršaus, arba tešlą užtarkuoti. Nesibaiminkite dėl nelygumų, iškepus pyragui jie gražiai susilygina. Pyrago viršų vėl subadykite šakute.
Kepkite apie valandą 180laipsnių orakitėje.
Tiekti galite su ledais, vaniliniu padažu. Arba valgyti vieną.
Skanaus !
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
450 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ruduo – obuolių metas, tad obuolių pyragais pakvimpa dažnuose namuose. Viename žurnaliukyje radau receptuką, kuris pasirodė turėtų būt skanus (dabar jau pakanka paskaityti sudėtį ir kaip gaminasi ir galima suprasti ar skanu ir verta bandyti). Šis ne tik obuolių, bet ir su varške.
Obuolių įdarui papildomai reiks: 300 g tarkuotų obuolių; 3 šaukštelių cukraus; 1 šaukštelio cinamono; Nuo savęs dar siūlau pridėti maltos kalendos trečdalį šaukštelio, kuri labai tinka obuolių pyragams.
Paruoškite tešlą iš aukščiau nurodytų sudėtinių dalių: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pasidaro puri, vientisa masė(elektriniu plakikliu plakite apie 8 minutes).
Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sviestą sutrakuokite. Į kiaušinių plakinį dėkite sviestą, miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Masė turi būti minkšta, bet nelipti prie pirštų. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
Vieną dėkite į šaldytuvą, o kita išklokite skardą ir subadykite šakute. Kepkite apie 15 min. 180laipsnių orkaitėje(kol apkepa, bet neiškepa).
Obuolių įdaras: nulupkite obuolius, sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
Varškės įdaras: varškę permalkite ir ištrinkite su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.
Ištraukite apkepusį pirmąjį pyrago sluoksnį iš orkaitės, ant viršaus paskleiskite obuolių įdarą. Ant jo dėkite varškės įdarą.
Kadangi pirmasis sluoksnis kepdamas iškyla, neišsigąskite, kad netilps į skardą, nes sudėjus įdarus, jis kiek susmenga. Pyrago viršų reikia užkloti likusia tešla.
Galite daryti taip: padaryti rutuliuką, jį suploti ir dėti ant viršaus, arba tešlą užtarkuoti. Nesibaiminkite dėl nelygumų, iškepus pyragui jie gražiai susilygina. Pyrago viršų vėl subadykite šakute.
Kepkite apie valandą 180laipsnių orakitėje.
Tiekti galite su ledais, vaniliniu padažu. Arba valgyti vieną.