• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 100 gramų greipfruktų (džiovinti)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 500 gramų kefyro
  • šiek tiek likerio
  • 150 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 50 gramų vaisių (egzotiški, džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pyrago glajui reikės:
    25 g sviesto,
    3 šaukštai rudojo cukraus,
    1 šaukštas balto cukraus,
    2 saujos kepintų be odelių lazdyno riešutų.

    Džiovintus greipfrutus ir kitus vaisius supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Viską išmaišome. Turi būti tiršta tešla. Į ją suberiame greipfrutų ir kitų vaisių gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.
    Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 minutėms.
    Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.

Autorius: olos vilkolakis

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 100 gramų greipfruktų (džiovinti)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 500 gramų kefyro
  • šiek tiek likerio
  • 150 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 50 gramų vaisių (egzotiški, džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pyrago glajui reikės:
    25 g sviesto,
    3 šaukštai rudojo cukraus,
    1 šaukštas balto cukraus,
    2 saujos kepintų be odelių lazdyno riešutų.

    Džiovintus greipfrutus ir kitus vaisius supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Viską išmaišome. Turi būti tiršta tešla. Į ją suberiame greipfrutų ir kitų vaisių gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.
    Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 minutėms.
    Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.

Autorius: olos vilkolakis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų