INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 1 stiklinė cukraus
- 1 vienetas kiaušinių ((naudojau L dydį))
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 225 gramai sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui:
• 1 citrinos sulčių (naudokit tą, nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų
Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviestą ir kiaušinį. Pusę tešlos sudėti į kepimo formą (kitą pusę pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30x25 cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.
Autorius: fdiscover.blogspot.com