Suberti į didelį dubenį miltus, kepimo miltelius, 0,5 stiklinės cukraus bei druską ir viską išmaišyti šluotele. Pridėti sviesto ir viską sutrinti pirštais iki šlapio smėlio konsistensijos. Tuomet įdėti 1 kiaušinį bei dar vieną papildomą kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą ir viską gerai išminkyti. Iš gautos tešlos suformuoti diską, apdengti maistine plėvele ir padėti 30 min. į šaldytuvą. Viename dubenyje sumaišyti kokoso drožles, 2 kiaušinius, 0,5 stiklinės cukraus ir grietinėlę. Atšaldyta tešla iškloti kepimo formą. Ant tešlos paskirstyti karamelę ir ant viršaus sudėti kokoso drožlių mišinį. Kepti apie 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje. Jei matysite, kad pyragas dar neiškepęs, o viršus jau per daug apskrudęs, galite viršų uždengti folija. Patiekti atvėsusį. Skanaus.
Autorius: Šarūnė
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
2 stiklinės kvietinių miltų
1/3 stiklinės grietinėlės
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
100 gramų sviesto
2.5 stiklinės kokosų (drožlės)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
350 gramų karamelės (Dulce de Leche)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suberti į didelį dubenį miltus, kepimo miltelius, 0,5 stiklinės cukraus bei druską ir viską išmaišyti šluotele. Pridėti sviesto ir viską sutrinti pirštais iki šlapio smėlio konsistensijos. Tuomet įdėti 1 kiaušinį bei dar vieną papildomą kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą ir viską gerai išminkyti. Iš gautos tešlos suformuoti diską, apdengti maistine plėvele ir padėti 30 min. į šaldytuvą. Viename dubenyje sumaišyti kokoso drožles, 2 kiaušinius, 0,5 stiklinės cukraus ir grietinėlę. Atšaldyta tešla iškloti kepimo formą. Ant tešlos paskirstyti karamelę ir ant viršaus sudėti kokoso drožlių mišinį. Kepti apie 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje. Jei matysite, kad pyragas dar neiškepęs, o viršus jau per daug apskrudęs, galite viršų uždengti folija. Patiekti atvėsusį. Skanaus.