Varškės masei reikės: 500 g varškės; 1 stiklinės cukraus; 150 g grietinės; 2 šaukštų krakmolo; 3 kiaušinių; nutarkuotos citrinos žievelės ir 2 šaukštų cit. sulčių, vieno indelio koncervuotų abrikosų ar persikų.
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakame su kiaušiniu ir cukrumi. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi išeiti minkšta (neminkoma). Tešlą dedame į šaldiklį, kol darysime varškės masę. Viename inde labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kitame - varškę su grietine, krakmolu ir citrina. Į kiaušinių masę sudedame varškę ir išmaišome.
Į tortinę formą dedame tešlą ir paskirstome ją taip, kad išeitų krašteliai. Supilame varškę. Ant viršaus dedame koncervuotus abrikosus. Kepame maždaug valandą 180 laipsnių temperatūroje. Skaniausias pyragas yra tada, kai atšąla.Iškepusį pabarstyti cukraus pudra.
SKANAUS.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškės masei reikės: 500 g varškės; 1 stiklinės cukraus; 150 g grietinės; 2 šaukštų krakmolo; 3 kiaušinių; nutarkuotos citrinos žievelės ir 2 šaukštų cit. sulčių, vieno indelio koncervuotų abrikosų ar persikų.
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakame su kiaušiniu ir cukrumi. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi išeiti minkšta (neminkoma). Tešlą dedame į šaldiklį, kol darysime varškės masę. Viename inde labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kitame - varškę su grietine, krakmolu ir citrina. Į kiaušinių masę sudedame varškę ir išmaišome.
Į tortinę formą dedame tešlą ir paskirstome ją taip, kad išeitų krašteliai. Supilame varškę. Ant viršaus dedame koncervuotus abrikosus. Kepame maždaug valandą 180 laipsnių temperatūroje. Skaniausias pyragas yra tada, kai atšąla.Iškepusį pabarstyti cukraus pudra.