Kremui: 600 g grietinės 1 stiklinė cukraus citrinos rūgšties grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)
Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.
Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val (tik ne į šaldiklį).
išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.Dedame atšilusias vyšnias ir suvyniojame į volelį. Sudedam pagaliukus kepti, kepa apie 15 min 200 laipsnių karštyje. Iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.
Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba, jeigu grietinė neriebi, 10 g želatinos.
Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, aplieti kremu, tada deti 4 pagaliukus ir vel aplieti kremu, taip sudedam visas "malkas" ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Sknaus!
Autorius: jolanta
INGREDIENTAI:
2 vienetai vyšnių (šaldytos, pakeliai)
3 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinta acte)
250 gramų sviesto
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui: 600 g grietinės 1 stiklinė cukraus citrinos rūgšties grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)
Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.
Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val (tik ne į šaldiklį).
išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.Dedame atšilusias vyšnias ir suvyniojame į volelį. Sudedam pagaliukus kepti, kepa apie 15 min 200 laipsnių karštyje. Iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.
Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba, jeigu grietinė neriebi, 10 g želatinos.
Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, aplieti kremu, tada deti 4 pagaliukus ir vel aplieti kremu, taip sudedam visas "malkas" ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Sknaus!