Kadangi ruduo buvo gausus obuolių derliumi, žiemai daugelis tikrai jų prisirinko, ir gali panaudoti blyneliams.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 gramų miltai
- 1 stiklinė kefyro
- 2 vienetai obuolių
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kefyrą sumaišyti su soda ir palikti, kol suputos. Kiaušinius išplakti su cukrumi (jei mėgstate saldžiau - dėkite jo daugiau, jei ne - mažiau). Į kiaušinių masę įmaišyti kefyrą, berti nusijotus miltus ir maišyti, kol gausis grietinės tirštumo tešla.
- Obuolius nulupti, išimti sėklytes ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Juos apiberti cinamonu ir įmaišyti į tešlą.
- Keptuvę įkaitinti, pilti aliejų ir dėti po kupiną šaukštą blynų masės. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti su mėgstama uogiene (labai skanu su serbentų drebučiais). Skanaus!
REKLAMA