Kietą sviestą sutarkuojame, suminkome su 0,5 stiklinės cukraus ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų. Imam kitą dubenį ir jame įdarui suminkome varškę, likusį cukrų ir kiaušinius (neišsigąskite - masė bus gan skysta). Kepimo indą patepame sviestu, sudedame pusę tešlos, išlyginame, ant jos užpilame varškę, o ant viršaus plonais lopinėliais vėl dedame tešlą. Viršų galima pabarstyti trupučiu vanilinio cukraus. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min. Ataušusį pyragą supjaustome ir valgome su pienu. Išvaizda nėra pasakiška, bet skonis nerealus! Skanaus!
Autorius: Kamilė.
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
500 gramų varškės
200 gramų sviesto
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kietą sviestą sutarkuojame, suminkome su 0,5 stiklinės cukraus ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų. Imam kitą dubenį ir jame įdarui suminkome varškę, likusį cukrų ir kiaušinius (neišsigąskite - masė bus gan skysta). Kepimo indą patepame sviestu, sudedame pusę tešlos, išlyginame, ant jos užpilame varškę, o ant viršaus plonais lopinėliais vėl dedame tešlą. Viršų galima pabarstyti trupučiu vanilinio cukraus. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min. Ataušusį pyragą supjaustome ir valgome su pienu. Išvaizda nėra pasakiška, bet skonis nerealus! Skanaus!