šiek tiek sultinio (vištienos Knorr Buljonetės, 1 indelis)
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
200 gramų mocarelos sūrio (rutuliukais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti įkaitintame aliejuje, tuomet pilti į keptuvę pomidorus ir patroškinti apie 5 minutes. Tuomet viską pilti į puodą su sultiniu ir sutrinti sriubą smulkintuvu. Toliau sriubą virti apie 10 minučių. Tuomet pilti grietinę, pagardinti druska bei pipirais ir, viską išmaišius, pilstyti į sriubai skirtus dubenėlius. Ant viršaus barstyti smulkintas petražoles ir pagardinti macarelos sūrio rutuliukais. Patiekti sriubą su skrebučiais, kurie gaminami taip: riekelėmis supjaustomas prancūziškas batonas, sviestas sumaišomas su čiobreliais, raudonėliais bei smulkintais česnakais. Sviestu ištepamos abi batono riekelių pusės ir dedama į kepimo skardą. Skrebučiai kepami 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10 minučių, kol gražiai aprunda. Skanaus.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
4 česnakų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
400 gramų pomidorų pastos (konservuoti be odelės)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek batono (prancūziškas)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
200 mililitrų grietinės
šiek tiek sultinio (vištienos Knorr Buljonetės, 1 indelis)
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
200 gramų mocarelos sūrio (rutuliukais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti įkaitintame aliejuje, tuomet pilti į keptuvę pomidorus ir patroškinti apie 5 minutes. Tuomet viską pilti į puodą su sultiniu ir sutrinti sriubą smulkintuvu. Toliau sriubą virti apie 10 minučių. Tuomet pilti grietinę, pagardinti druska bei pipirais ir, viską išmaišius, pilstyti į sriubai skirtus dubenėlius. Ant viršaus barstyti smulkintas petražoles ir pagardinti macarelos sūrio rutuliukais. Patiekti sriubą su skrebučiais, kurie gaminami taip: riekelėmis supjaustomas prancūziškas batonas, sviestas sumaišomas su čiobreliais, raudonėliais bei smulkintais česnakais. Sviestu ištepamos abi batono riekelių pusės ir dedama į kepimo skardą. Skrebučiai kepami 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10 minučių, kol gražiai aprunda. Skanaus.