Labai skanus ir paprastas patiekalas puikiai tinkantis vakarienei.
INGREDIENTAI:
- 620 gramų malta kiauliena
- 100 gramų apvaliagrūdžiai ryžiai
- 1 vienetas kiaušinis
- 1 valgomasis šaukštas grietinės (10 proc.)
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
- 1 valgomasis šaukštas miltai
- 2 žiupsneliai džiovinti raudonėliai
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
- 2 žiupsneliai druskos
- 1 lapas lauro lapas
- 300 vandens
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Virti ryžius, kol bus beveik minkšti, nukošti ir atvėsinti.
- Gerai išminkyti mėsą su kiaušiniu bei prieskoniais, įmaišyti atvėsusius ryžius ir suformuoti nedidelius kukulius.
- Įpilti į puodą vandens tiek, kad gerai apsemtų kukulius ir juos pavirti apie 5-6min.
- Sausoje keptuvėje maišant paskrudinti miltus, kol jie pagels ir pasklis malonus riešutų kvapas. Įdėti grietinės, pomidorų pastos ir gerai išmaišyti su nuo kukulių virimo likusiu vandeniu.
- Supilti padažą į puodą su kukuliais ir patroškinti 15 minučių.
REKLAMA