Pomidorus ir baklažanus supjaustyti kubeliais. Daržoves sumaišyti su aliejumi ir prieskoniais. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių. Pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką keptuvėje ant sviesto ar aliejaus (~5 min.). Nuo kepintų daržovių nulupti odą. Į puodą sudėti daržoves, kepintus svogūnus ir česnakus, supilti sultinį, pridėti prieskonių ir virti apie 20 minučių. Supilkite grietinėlę, pavirkite dar apie 3-4 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Supilsčius į lėkštes pridėkite smulkinto feta sūrio.
Autorius: Brigita
INGREDIENTAI:
2 vienetai baklažanų (dideli)
šiek tiek bazilikų
4 česnakų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai pomidorų pastos (dideli)
1 vienetas svogūnų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
60 mililitrų grietinėlės (15 proc. riebumo)
100 gramų feta sūrio
šiek tiek druskos
1 litras sulčių (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pomidorus ir baklažanus supjaustyti kubeliais. Daržoves sumaišyti su aliejumi ir prieskoniais. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių. Pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką keptuvėje ant sviesto ar aliejaus (~5 min.). Nuo kepintų daržovių nulupti odą. Į puodą sudėti daržoves, kepintus svogūnus ir česnakus, supilti sultinį, pridėti prieskonių ir virti apie 20 minučių. Supilkite grietinėlę, pavirkite dar apie 3-4 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Supilsčius į lėkštes pridėkite smulkinto feta sūrio.