Apkepam supjaustytą kiaulieną, kad gerai apskrustų, dedam susmulkintus svoguną, česnaką, kubeliais supjaustytas morkas. Viską patroškinam, pagardinam druska bei pipirais ir sudedam į molinį indą. Į tą pačią keptuvę dedam ryžius, pakepinam, supilam pomidorų pastą, viską kartu pakepinam ir supilam į apkeptą mėsytę. Užpilam sultiniu, kad viską apsemtų, paragaujam ir jei trūksta druskos, įdedam pagal skonį. Jei kam patinka, galima dėt aštrųjį pipirą. Uždengiam dangtį, šaunam į orkaitę maždaug 45 minutėms. Skanaus!
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
5 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai laurų lapų (lapai)
3 vienetai morkų
500 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulienos
šiek tiek kiaulienos (sultinys užpylimui)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos (tiršta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
4 - 6 porcijos.
Apkepam supjaustytą kiaulieną, kad gerai apskrustų, dedam susmulkintus svoguną, česnaką, kubeliais supjaustytas morkas. Viską patroškinam, pagardinam druska bei pipirais ir sudedam į molinį indą. Į tą pačią keptuvę dedam ryžius, pakepinam, supilam pomidorų pastą, viską kartu pakepinam ir supilam į apkeptą mėsytę. Užpilam sultiniu, kad viską apsemtų, paragaujam ir jei trūksta druskos, įdedam pagal skonį. Jei kam patinka, galima dėt aštrųjį pipirą. Uždengiam dangtį, šaunam į orkaitę maždaug 45 minutėms. Skanaus!