1. Margariną ar sviestą išlydyti. 2. Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus. 3. Įmušti kiaušinius. 4. Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti. 5. Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę. 6. Iškloti skardą tešla ir uždėti uogienę, ant viršaus vėl sudėti arba užtarkuoti (palaikytą šaldytuve ar trumpam šaldymo kameroje) tešlą. 7. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
200 mililitrų cukraus
200 gramų margarino (arba sviestas)
2 vienetai kiaušinių
4 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta actu)
500 mililitrų uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Margariną ar sviestą išlydyti. 2. Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus. 3. Įmušti kiaušinius. 4. Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti. 5. Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę. 6. Iškloti skardą tešla ir uždėti uogienę, ant viršaus vėl sudėti arba užtarkuoti (palaikytą šaldytuve ar trumpam šaldymo kameroje) tešlą. 7. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.