Įdarui: 300 g konservuotų kelmučių 3 šaukštai grietinėlės 1 kiaušinis 1 svogūnas 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai smulkintų petražolių pagal skonį druskos pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Vandenį užvirirnkite su sviestu ir nuolat maišydama mediniu šaukštu, suberkite miltus bei druską. Tešlą nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir plakdama vieną po kito sumuškite kiaušinius. Į miltais pabarstytą skardą dėkite po kupiną šaukštą tešlos. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Įdarui, kelmučius nuvarvinkite ir apskrudinkite svieste. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, pasūdykite ir kepinkite dar 5 min. Į atvėsusį įdarą supilkite su grietinėle išplaktą kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Atvėsusius plikytinius perpjaukite skersai pusiau, prikrėskite įdaro, suspauskite, vėl išdėliokite skardoje ir dar pakepkite 10 min.
Autorius: justelez
INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto (3-4)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 300 g konservuotų kelmučių 3 šaukštai grietinėlės 1 kiaušinis 1 svogūnas 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai smulkintų petražolių pagal skonį druskos pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Vandenį užvirirnkite su sviestu ir nuolat maišydama mediniu šaukštu, suberkite miltus bei druską. Tešlą nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir plakdama vieną po kito sumuškite kiaušinius. Į miltais pabarstytą skardą dėkite po kupiną šaukštą tešlos. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Įdarui, kelmučius nuvarvinkite ir apskrudinkite svieste. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, pasūdykite ir kepinkite dar 5 min. Į atvėsusį įdarą supilkite su grietinėle išplaktą kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Atvėsusius plikytinius perpjaukite skersai pusiau, prikrėskite įdaro, suspauskite, vėl išdėliokite skardoje ir dar pakepkite 10 min.