Įdarui ir papuošimui: 300 ml grietinėlės pagal skonį cukraus pudros ar vanilinio cukraus Konditerinio šokolado
Vandenį, sviestą bei truputėlį druskos užverdame puode. Kai tik užverda, nukeliame nuo viryklės ir vienu kartu supilame visus miltus bei vanilinį cukrų. Gerai išmaišome - tešla turi sulipti į vieną didelį gumulą. Puodą vėl dedame ant viryklės ir bemaišydami kaitiname tol, kol tešla atsiskiria nuo puodo.
Nuėmę nuo viryklės, įmaišome vieną kiaušinį ir paliekame 5 minutėms atvėsti.
Kai tešla atvėsta, įmaišome po vieną dar 4 likusius kiaušinius. Svarbu nepaskubėti. Įdėję veiną kiaušinį, maišome tol, kol jis visiškai tarsi pradingsta tešloje. Tik tada galima dėti kitą. Masė turi būti tolygi ir blizganti.
Ant sviestinio popieriaus su šaukštu formuojame nedidelius pyragelius (jie paskui labai išsipučia) ir įkaitintoje orkaitėje kepame apie 35-40 minučių. Jokiais budais neatidarinejame durelių!
Kai tik iškepa pyrageliai, jiems iškart nupjauname dugną. Ir paliekame atvėsti.
Tuo metu išplakame gritinėlę, ją pasaldiname cukraus pudra. Grietinėlę dedame ant apatinės pyragėlio dalies ir uždedame viršų. Vėliau apliejame šokoladiniu glajumi.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių
180 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
80 gramų sviesto
šiek tiek vanilinio cukraus (1 pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui ir papuošimui: 300 ml grietinėlės pagal skonį cukraus pudros ar vanilinio cukraus Konditerinio šokolado
Vandenį, sviestą bei truputėlį druskos užverdame puode. Kai tik užverda, nukeliame nuo viryklės ir vienu kartu supilame visus miltus bei vanilinį cukrų. Gerai išmaišome - tešla turi sulipti į vieną didelį gumulą. Puodą vėl dedame ant viryklės ir bemaišydami kaitiname tol, kol tešla atsiskiria nuo puodo.
Nuėmę nuo viryklės, įmaišome vieną kiaušinį ir paliekame 5 minutėms atvėsti.
Kai tešla atvėsta, įmaišome po vieną dar 4 likusius kiaušinius. Svarbu nepaskubėti. Įdėję veiną kiaušinį, maišome tol, kol jis visiškai tarsi pradingsta tešloje. Tik tada galima dėti kitą. Masė turi būti tolygi ir blizganti.
Ant sviestinio popieriaus su šaukštu formuojame nedidelius pyragelius (jie paskui labai išsipučia) ir įkaitintoje orkaitėje kepame apie 35-40 minučių. Jokiais budais neatidarinejame durelių!
Kai tik iškepa pyrageliai, jiems iškart nupjauname dugną. Ir paliekame atvėsti.
Tuo metu išplakame gritinėlę, ją pasaldiname cukraus pudra. Grietinėlę dedame ant apatinės pyragėlio dalies ir uždedame viršų. Vėliau apliejame šokoladiniu glajumi.