Su blenderiu sumalti petražoles, česnaką ir svogūną su trupučiu citrinos sulčių. Į gautą masę įdėti garstyčias ir svietą. Žuvies odoje padaryti kelias įpjovas, pačią žuvį perpjauti ir išskėsti, pasūdyti, papipirinti. Vieną pusę ištepti petražolių mase ir uždengti kita puse. Įsukti žuvį į folgą ir kepti 30 min. 200 laipsnių orkaitėje. Kumpį supjaustyti, riešutus sukapoti ir kartu apkepinti. Šiuo mišiniu apibarstyti iškeptą žuvį.
Autorius: Eleonora
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
50 gramų lazdyno reišutų
šiek tiek petražolių
1 valgomasis šaukštas garstyčių (su grūdeliais)
1 vienetas svogūnų
50 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
1 kilogramas lašišų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Su blenderiu sumalti petražoles, česnaką ir svogūną su trupučiu citrinos sulčių. Į gautą masę įdėti garstyčias ir svietą. Žuvies odoje padaryti kelias įpjovas, pačią žuvį perpjauti ir išskėsti, pasūdyti, papipirinti. Vieną pusę ištepti petražolių mase ir uždengti kita puse. Įsukti žuvį į folgą ir kepti 30 min. 200 laipsnių orkaitėje. Kumpį supjaustyti, riešutus sukapoti ir kartu apkepinti. Šiuo mišiniu apibarstyti iškeptą žuvį.