INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (žievelės)
- 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
- 0.5 stiklinės lazdyno reišutų
- šiek tiek vanilės
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 3 stiklinės pieno
- 4 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
- 4/5 stiklinės grietinės
- 0.5 stiklinės razinų
- 50 gramų saldainių (karameliniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į karštą pieną sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su grietine ir pavirinama 3 min. Masė ataušinama, sukrečiama į sūrmaišį ir pakabinama, kad nuvarvėtų išrūgos. Vėliau paslegiama ir palaikoma per naktį. Į išimtą iš sūrmaišio masę sudedamas cukrus, išsuktas su sviestu, ir visa kita, kas nurodyta. Gerai išmaišyta masė sukrečiama į formą, išklotą sudrėkinta drobule, paslegiama ir atšaldoma. Išėmus nuimama drobulė, slėgtinis puošiamas spalvotais saldainiais ar kt.
REKLAMA